Στην Αιγιάλη, γίνεται το πανηγύρι της Παναγιάς της Πανωχωριανής με χορούς, τραγούδια, πατατάτο και ξιδάτο, ποτισμένα με τα θρυλικά αμοργιανά ρακόμελα.
Στο κατάλευκο εκκλησάκι του Σταυρού με τη θολωτή στέγη, όταν γίνεται το πανηγύρι, στο πανηγυρόσπιτο και στο καπνισμένο μαγειρείο ετοιμάζουν το φαγητό που θα μοιραστεί το πρωί της γιορτής μετά τη Θεία Λειτουργία. Ο ιερέας περνάει πρώτα-πρώτα από το μαγειρείο με μια εικόνα για να ευλογήσει το κατσικάκι με πατάτες και ρύζι που με ιδιαίτερη επιμέλεια ετοίμασαν οι «υπηρέτες». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στήνεται γύρω από το μαγειρείο τρικούβερτο τσιμπούσι με ριφάκι πεντανόστιμο και τα περί αυτού και με μελομακάρονα με πορτοκάλι και καρύδι. Μετά το φαγητό, οι διοργανωτές του πανηγυριού αναλαμβάνουν την καθαριότητα, ενώ οι πανηγυριώτες συχνά συνεχίζουν το γλέντι με χορό και μουσική στα καφενεία της Λαγκάδας και των Θολαρίων.