Categories
Education General Leisure Nutrition

Παραδοσιακή Συνταγή για Παπουτσάκια

Ελληνική παραδοσιακή συνταγή για παπουτσάκια. Απολαύστε την νοστιμιά της μεσογειακής διατροφής με αγνά υλικά.

??????????? ??????? ??? ???????????Παραδοσιακή Συνταγή για Παπουτσάκια
Η παροδοσιακή συνταγή για παπουτσάκια βασίζεται σε αγνά και παραδοσιακά υλικά και είναι ένα από τα πιό αγαπημένα πιάτα των Ελλήνων.
Είναι ένα πιάτο που τρώγεται το καλοκαίρι διότι το βασικό υλικό για τα παπουτσάκια είναι οι μελιτζάνες.
Κατατάσεται στα λαδερά φαγητά όπως τα φασολάκια, ο αρακάς, οι αγκινάρες και άλλα, ανήκει στην κατηγορία της μεσογειακής διατροφής.
Παρασκευάζεται με αγνά και υγιεινά υλικά, όπως το ελαιόλαδο, οι μελιτζάνες, η ντομάτα, φρέσκα μυρωδικά και μπαχαρικά που υπάρχουν σε κάθε Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
‘Ενα βασικό υλικό που προσδίδει ιδιαίτερη νοστιμιά είναι ο κυμάς.
Μια παραλλαγή της συνταγής για παπουτσάκια για χορτοφάγους είναι με σόγια.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη συνταγή για παπουτσάκια ανάλογα με τον τόπο , πχ στην Θεσσαλονίκη προσθέτουν κανέλα, ενώ στην νότια Ελλάδα χρησιμοποιούν λιγότερα μπαχαρικά για πιό ελαφριά γεύση.

Υλικά για την παροδοσιακή συνταγή για παπουτσάκια:
Έξι μέτριες μελιτζάνες
Δύο Ντομάτες ώριμες
Ένα κιλό κυμά
Ένα ξηρό κρεμμύδι
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής για την παροδοσιακή συνταγή για παπουτσάκια:
Αρχικά σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε τον κυμά και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγα λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομένη, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτία για είκοσι με τριάντα λεπτά
Χαράζουμε τις μελιτζάνες με ένα μαχαίρι και τις τσιγαρίζουμε.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα επίπεδο σκεύος (ταψί), γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα του κυμά, τρίβουμε κεφαλοτύρι και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα στους διακόσιους βαθμούς.

Απολαύστε την παροδοσιακή συνταγή για παπουτσάκια με μία Ελληνική χωριάτικη σαλάτα και ένα ποτήρι ξηρό λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.